Mainos
Mainos

Keskustalle Emu -tappio

Kansanäänestystä Suomen Emu-jäsenyydestä ajava keskusta koki tappion eduskunnassa torstaina. Perustuslakivaliokunta päätti, että se ei ota keskustan aloitetta Emu-äänestyksestä käsittelyyn.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen luvuin 10-7. Keskustan edustajien lisäksi aloitteen käsittelyn puolesta äänestivät valiokunnan puheenjohtaja Ville Itälä (kok.), Marjut Kaarilahti (kok.) ja vasemmistoryhmän Veijo Puhjo.

Emu-aloitteen haudannut valiokunnan enemmistö noudatti hallituspuolueiden ryhmäjohtajien tiistaina antamaa ohjetta. Sitä ennen arveltiin, että aloite saisi poikkeuskohtelun ja otettaisiin käsiteltäväksi. Asian täysistuntokäsittelylle oli jo ehditty sovitella aikaa ensi viikon lopulle.

Keskustan lokakuussa tekemässä aloitteessa esitetään, että Suomen Emu-jäsenyydestä järjestettäisiin neuvoa-antava kansanäänestys. Alusta alkaen on ollut selvää, että keskustan aloitteella ei olisi ollut läpimenon mahdollisuuksia, sillä kansanäänestys ei kuulu hallituksen suunnitelmiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme