Mainos
Mainos

Keskustalle jo seitsemäs puheenjohtajaehdokas

Suomen Keskustan puheenjohtajuutta tavoittelee jo seitsemän ehdokasta. Uusin ehdokas on eurooppalaisen keskustaseuran puheenjohtaja Seppo Rantamaula.

Keskustan puheenjohtajakisaan on lähtenyt jo seitsemäs ehdokas. Diplomi-insinööri Seppo Rantamaula ilmoitti tänään asettuvansa ehdolle puheenjohtajakisaan. Rantamaula, 57, on työskennellyt pitkään Moskovassa, mutta aikoo vierailla Suomessa nyt tiiviimmin puheenjohtajakisan aikana. Hän sanoi tänään aikovansa osallistua ainakin muutamaan puheenjohtajaväittelyyn, kun aikataulu sallii.

Ohjelmanjulistuksessaan Rantamaula vaatii mm. parisuhteen rekisteröimislakien perumista, pakolaispolitiikan tiukentamista, ydinvoiman lisärakentamista ja laajempaa yhteistyötä Venäjän kanssa. Hän kehottaa keskustaa palaamaan takaisin perusarvoihin, Alkion linjalle. Nykyiset puheenjohtajaehdokkaat eivät Rantamaulan mielestä riitä, mm. koska heistä kukaan ei uskalla liputtaa ydinvoiman puolesta.

-Varmasti heillä on halua, mutta ei uskallusta, huomauttaa Rantamaula.

Rantamaula on Helsingin eurooppalaisen keskustaseuran puheenjohtaja ja puoluekokousvaltuutettu. Hän on kotoisin Keminmaalta.

-Väyrysen Paavon kaalimaalta on kymmenen kilometriä meidän kotifarmille. Ollaan saman kylän miehiä Paten kanssa, Rantamaula sanoi.

Aiemmin puheenjohtajaehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet varapuheenjohtajat Anneli Jäätteenmäki ja Matti Vanhanen, professori Olli Rehn, kansanedustaja Hannu Takkula, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sekä asianajaja Hans Mannstén.

Puheenjohtajavalinnasta äänestetään kesäkuussa Hämeenlinnan puoluekokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot