Mainos
Mainos

Keskustalle takkiin Kainuun maakuntavaaleissa

Keskusta säilytti suurimman puolueen aseman Kainuun maakuntavaaleissa, vaikka perussuomalaisten voittokulku iski kipeästi. Ääntenlaskun puolivälissä maakuntavaltuustoon oli menossa 26 keskustalaista. Vasemmistoliitto oli saavuttamassa 12, kokoomus seitsemän ja demarit kuusi paikkaa.

Kainuussakin juhlineet perussuomalaiset ovat saamassa ensimmäiset neljä edustajaansa maakuntavaltuustoon. Puolueen suosio kasvoi lähes tahdissa keskustan laskun kanssa, ja sen kannatus nousi yli kuuteen prosenttiin. Edustajia maakuntavaltuustoon saavat alustavien tulosten mukaan myös sitoutumattomat (2), kristillisdemokraatit (1) ja vihreät (1).

Toista kertaa järjestetyissä maakuntavaaleissa oli jaossa kaikkiaan 59 maakuntavaltuutetun jakkaraa, kun neljä vuotta sitten oli tarjolla vain 39 paikkaa. Uutta oli myös maakuntavaltuutettujen kuntakiintiöistä luopuminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme