Mainos

Keskustalta välikysymys asuntopulasta

Keskusta tekee hallitukselle välikysymyksen pääkaupunkiseudun asuntopulasta. Kyseessä on ensimmäinen nykyisen hallituksen vastattavaksi tuleva välikysymys. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen perusteli tänään välikysymyksen tekemistä sillä, että hallitus on nostanut kätensä pystyyn pääkaupunkiseudun ja muutaman muun suuremman keskuksen asuntojen hintojennousun edessä.

Pekkarinen, Mauri

Keskusta jätti tänään hallitukselle välikysymyksen pääkaupunkiseudun asuntopulasta. Kyseessä on ensimmäinen nykyisen hallituksen vastattavaksi tuleva välikysymys. Myös kristillinen liitto yhtyi välikysymykseen. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen perusteli välikysymyksen tekemistä sillä, että hallitus on nostanut kätensä pystyyn pääkaupunkiseudun ja muutaman muun suuremman keskuksen asuntojen hintojennousun edessä. Monet asunnontarvitsijat ovat viime viikkoina maksaneet kalliit kymmenykset markkinoille, kiitos pääministerin ja asuntoministerin korkovähennyspuheiden, Pekkarinen sanoi.

Pekkarisen mukaan välikysymys ei kohdistu mitenkään erityisesti asuntoasioita hoitavaa ministeri Suvi-Anne Siimestä kohtaan. Keskustan asuntovastaava, kansanedustaja Matti Vanhanen arvioi kuitenkin, että Siimeksen lausunnot kertovat, että hän ei ole kovin hyvin ajan tasalla asioista. Keskusta perustaa välikysymyksensä tekemäänsä raporttiin, jossa mm. esitetään toimia tonttitarjonnan lisäämiseksi pääkaupunkiseudulla.

Lisäksi keskusta puuttuisi muuttoliikkeeseen, minkä oletetaan kasvattavan pääkaupunkiseudun väestön määrää 200 000:lla vuoteen 2020 mennessä. Välikysymys on opposition tapa nostaa asioita esille eduskuntakeskustelussa. Keskustan kysymys kuuluu: Aikooko hallitus turvata kohtuuhintaisen asumisen pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa korjaamalla vääristynyttä kysynnän ja tarjonnan suhdetta lisäämällä asuntojen tarjontaa sekä vaikuttamalla kysynnän alueelliseen jakautumiseen muuttamalla rajusti keskittävää politiikkaa tasapainoisemman aluekehityksen suuntaan? Hallituksen on vastattava välikysymykseen kahden viikon kuluessa täysistunnossa, jossa asiasta vastaava ministeri tai pääministeri esittelee hallituksen vastauksen. Välikysymyksestä käytävä keskustelu päättyy äänestykseen hallituksen luottamuksesta. Jos hallitus ei saa tuekseen enemmistöä, se eroaa.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot