Mainos
Mainos

Keskustalta välikysymys kunta-asioista

Kuntien määrän vähentämisestä on tulossa eduskunnan alkusyksyn suuria kiistoja. Oppositiopuolue keskusta on tekemässä asiasta välikysymyksen hallitukselle.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen perustelee asiaa sillä, että hallituksen kaavailemat leikkaukset vaarantavat palvelujen saannin kunnissa.

Tiilikaisen mielestä kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) "keskittämis- ja pakkoliitosohjelma" mitätöi viime vuosien ponnistelut lähipalvelujen turvaamiseksi.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi on vaatinut hallitusta julkistamaan listaa lakkautettavista kunnista. Virkkunen on vastannut, ettei sellaista ole.

Pääministeri Jyrki Katainen on vakuuttanut, että hallitus ei aio perääntyä opposition hampaisiin joutuneen kuntaremontin toteuttamisesta. Kataisen mukaan se on "isänmaallinen velvollisuus" palvelujen turvaamiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme