Mainos
Mainos

Keskustaministerit kiistävät saaneensa tukea Nuorisosäätiöltä

Keskustaministerit kiistävät, että heille olisi tullut vaalirahoitusta Nuorisosäätiön suunnalta. Poliisi epäilee, että Nuorisosäätiöstä annettiin tukea useille entisille ja nykyisille keskustan ministereille.

Ministerirahasta kertoi Yle, joka perustaa tietonsa Nuorisosäätiöön liittyvään esitutkinta-aineistoon. Tutkinnassa olivat noin kymmenen viime vuotta.

STT tavoitti tänään Tapani Töllin, Mauri Pekkarisen, Anu Vehviläisen, Paula Lehtomäen ja Sirkka-Liisa Anttilan. Kaikki kiistivät saaneensa tukea.

Mari Kiviniemeä, Juha Rehulaa ja Paavo Väyrystä ei tavoitettu. Pääministeri Kiviniemi on ollut aiemmin haluton avaamaan vaalirahoitustaan.

Poliisin tulkinnan mukaan poliittinen tuki oli vastoin Nuorisosäätiön omia sääntöjä ja osin myös vastoin säätiölakia. Vaalirahan ottaminen ei sen sijaan ole laitonta.

Iltalehden mukaan Nuorisosäätiö ja joukko entisiä sekä nykyisiä säätiöläisiä on pyytänyt poliisia tutkimaan, miten toistaiseksi salaista esitutkinta-aineistoa päätyi A-studiolle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme