Mainos

Keskustan johtoon kaksi suosikkia – Väyrynen puuttui asiaan

Kansanedustajat Tuomo Puumala ja Juha Sipilä kilpailevat tasaisesti keskustan puheenjohtajuudesta.

Suomenmaan kyselyn mukaan Puumalaa kannattaa seitsemän keskustan piirijärjestön puheenjohtajaa ja Sipilää kuusi. Kolmelle kelpaa kumpi tahansa.

Tulos perustuu Suomenmaan kyselyyn, jossa keskustan piirijärjestöjen puheenjohtajat saivat nimetä omat suosikkinsa puoluejohtajaksi ja puoluesihteeriksi.

Kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrystä kannattaa kolme piirijohtajaa, ja yksi valitsisi Sipilän tai Väyrysen. Keskustan varapuheenjohtaja Timo Kaunisto ei saanut yhtään ääntä.

Kyselyyn tavoitettiin kaikki 21 piirijohtajaa. Yksi ei halunnut ottaa kantaa puheenjohtajaan eikä puoluesihteeriin ennen jäsenvaaleja.

MTV3:n oma kysely kertoi samaa jo aiemmin

MTV3:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen huhti-toukokuun vaihteessa antoi samanlaisia tuloksia. Siihen vastasi 221 piirihallitusten jäsentä. Puumalaa kannatti tuolloin 45 prosenttia ja Juha Sipilää 28 prosenttia vastanneista.

Tuomo Puumalan kannattajat uskovat hänen voivan yhdistää puolueen. Juha Sipilän etuna pidetään puolestaan tuoreutta. Paavo Väyrynen sen sijaan ei ole onnistunut saamaan laajempaa tukea, vaikka hänen takanaan onkin oma, hyvin sitoutunut kannattakuntansa.

Väyrynen puuttui asiaan

Väyrynen puuttui puheenjohtajakisasta tehtyihin kyselyihin blogissaan keskiviikkona. Väyrysen mielestä jäsenistöä on pyritty ohjailemaan julkistamalla erilaisia suppean piirin keskuudessa tehtyjä kyselyjä.

Väyrynen huomauttaa, että näin on nyt tehty jopa puolueen pää-äänenkannattajan laajassa jäsennumerossa. Hän muistuttaa, että toisaalta puolueen kannattajakunnan piirissä tehty Ylen ja Taloustutkimuksen kysely antoi huhtikuun lopulla täysin päinvastaisen tuloksen.

– Tässä tutkimuksessa olin selkeästi suosituin sekä keskustaa kannattavien että myös puolueen nuorten kannattajien keskuudessa.

Väyrynen kirjoittaa, että luopuisi valituksi tullessaan puolueen kunniapuheenjohtajuudesta.

– Minun jälkeeni kunniapuheenjohtajaksi voitaisiin kutsua Anneli Jäätteenmäki, joka on puheenjohtajuutensa jälkeen jatkanut poliittista uraansa.

Keskusta on järjestänyt neuvoa-antavan jäsenäänestyksen uudesta puheenjohtajasta. Sen tulos selviää sunnuntai-iltana.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa, joka pidetään Rovaniemellä 8.-10. kesäkuuta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot