Mainos
Mainos

Keskustan Juha Sipilä: Espanjan säästötoimet eivät riitä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei pidä Espanjan lupaamia säästötoimia riittävinä maan talouskriisin ratkaisemiseksi. MTV3 Uutisten haastattelussa Sipilä suomii muun muassa Espanjan julkisen sektorin 3,5 miljardin leikkauksia liian pieniksi.

- Suhteutettuna Espanjan bruttokansantuotteeseensa 3,5 miljardia tarkoittaa noin 0,3 prosenttia. Kyllä se pieneltä vaikuttaa, Sipilä laskee.

Sipilä huomauttaa, että Suomen julkisen sektorin säästöt ovat olleet suhteessa paljon suurempia.

Espanjan päätös arvonlisäveron korotuksesta on Sipilän mukaan sen sijaan oikeansuuntainen - mutta ei riittävä.

- Jos bruttoveroastetta nostettaisiin Espanjassa esimerkiksi kolme prosenttiyksikköä, niin tämä kriisi voitaisiin hoitaa kolmessa vuodessa veronkorotuksilla.

Euroero ei vielä ajankohtainen

Suomen vakuudet ovat herättäneet kritiikkiä niin maailmalla kuin kotimaassa. Vakuuksia keskustajohtaja ei kuitenkaan vielä lähde arvostelemaan.

- Vielä on hankala sanoa vakuuksista mitään, kun emme tiedä, mitä ne tulevat olemaan. Nehän voivat olla hyvätkin, Sipilä sanoo.

Sipilä suitsii myös puoluetovereitaan, jotka ovat jo ehtineet vaatia hallitusta selvittämään eroa eurosta.

-Eroaminen pitäisi lähteä liikkeelle niistä maista, jotka eivät pysty kriteerejä täyttämään. Suomihan täyttää yhtenä harvoista kriteerit koko ajan, Sipilä sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot