Mainos
Mainos

Keskustan kannatus alamäessä

Keskustan kannatus on jatkanut laskuaan, selviää viiden suurimman puolueen teettämästä tutkimuksesta.

Vastaajista 18,9 prosenttia äänestäisi keskustaa, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Tammi-helmikuussa tehdyssä kyselyssä keskustan kannatus oli vielä 19,5 prosenttia.

Kokoomus on säilyttänyt asemansa suurimpana puolueena 23,4 prosentin kannatuksella, vaikka myös sen kannatus on laskenut hieman. Edellisessä gallupissa 24,7 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa valmis äänestämään kokoomusta.

Hallituspuolueista vain vihreät on onnistunut kasvattamaan tukijoidensa määrää, 9,6 prosenttiin.

Oppositiopuolueista SDP:n (21,9 %) ja vasemmiston (8,5 %) kannatus on kasvussa. Eniten nousua on kuitenkin perussuomalaisilla, joita äänestäisi jo 8,1 prosenttia kyselyyn vastanneista. Pari kuukautta sitten luku oli 6,5 prosenttia.

TNS Gallupilla teetettyyn selvitykseen osallistui 2824 suomalaista, ja se tehtiin 24.2-20.3 välisenä aikana. Tutkimuksen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot