Mainos
Mainos

Keskustan kansanedustaja menettää valtuustopaikkansa

Keskustan kansanedustaja Janne Seurujärvi menettää valtuustopaikkansa Inarin kunnanvaltuustossa. Korkein hallinto-oikeus katsoo, ettei hän ollut vaalikelpoinen kunnanvaltuustoon.

Seurujärvi oli toiminut kunnan kokonaan omistaman ja sen määräämisvallassa olevan elinkeinoyhtiön toimitusjohtajana, mutta yhtiön hallitus oli vapauttanut hänet tästä tehtävästä kansanedustajan nelivuotiskauden ajaksi.

KHO:n mielestä Seurujärven palvelussuhde yhtiöön ei kuitenkaan ollut päättynyt niin, ettei hänen asemansa olisi edelleen ollut sidoksissa yhtiöön. Seurujärvi oli edelleen asemaltaan rinnastettavissa lautakunnan tehtäväalueen johtavassa tehtävässä toimivaan henkilöön, joten hän ei KHO:n mukaan ollut vaalikelpoinen kunnanvaltuustoon.

Vasemmistoliiton Virtanen eroaa

Vasemmistoliiton kuopiolainen kansanedustaja Erkki Virtanen eroaa puolestaan Kuopion kaupunginvaltuuston jäsenyydestä.

Myös Virtasella on vastaavalla tavalla toimitusjohtajan tehtävä Kuopion kaupungin omistamassa vuokrataloyhtiössä. Virtasen valinnasta kaupunginvaltuustoon ei ole valitettu, joten hän voisi jatkaa valtuutettuna.

Virtasen mielestä oikeuden ratkaisun jälkeen hänen moraalinen velvollisuutensa on kuitenkin jättää valtuutetun työ.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme