Mainos
Mainos

Keskustan kansanedustaja pettyi arkkipiispan lausuntoon – aikoo erota kirkosta

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo sosiaalisessa mediassa olevansa pettynyt arkkipiispan ajatuksiin, joiden mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat hakea suojelua kirkosta.  

Kansanedustaja ilmoitti Facebookissa tuoreeltaan eroavansa kirkosta ja olevansa pettynyt lausuntoon.

– En voi hyväksyä, että kirkko ei kunnioita suomalaisten viranomaisten ratkaisuja. Tämä on myös poliittinen kannanotto Mäkiseltä, vaikka sellaisia ei kirkon tulisi tehdä, Kärnä kirjoitti.


Pääsiäissunnuntaina Kärnä vielä pohti sivullaan, että jos Suomen turvapaikkakriteerit ovat kristillisten arvojen mukaiset, niin miksi kirkko ilmoittaa auttavansa kielteisen päätöksen saaneita.


Arkkipiiska Kari Mäkinen sanoi MTV:n Uutisextran vieraana eilen, että kirkko on varautunut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten suojelemiseen. Arkkipiispa muistutti, että Eurooppa ei ole irrallaan muusta maailmasta, vaan esimerkiksi Lähi-idän tapahtumat vaikuttavat myös täällä. Arkkipiispan neuvo olikin olla järkyttymättä vihapuheesta ja pitää tavallisesta arjesta kiinni.

Keskustan Kärnän reaktiosta kertoi ensimmäisenä keskustalainen Suomenmaa.fi-sivusto.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme