Mainos
Mainos

Keskustan kansanedustajat kaipaavat rennompaa otetta

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ja puoluesihteeri Jarmo Korhonen

Keskustan joukoissa pohditaan kiivaasti kuntavaalitappion syitä. Puolueen kannatus putosi 2,7 prosenttiyksikköä ja ääniä tuli 90 000 edellisiä kuntavaaleja vähemmän.

- Tämä on gallup, jossa ei ole virhemarginaalia, tämä on tulos, josta ei ole valitusoikeutta. Tämä on monen yksittäisen asian lopputulema, pohdiskelee keskustan kansanedustaja Juha Rehula.

- Yhtä yksittäistä syytä ei ole. On hyvä muistaa, että on monia myös kuntia, joissa mentiin eteenpäin tai säilytettiin asema, jatkaa kansanedustaja Timo Kaunisto.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleet Rehula ja Kaunisto kaipaavat keskustaan rennompaa asennetta.

- Me puristamme mailaa liikaa. Se on tyypillistä meille. Välillä saisi olla suunpielet ylöspäin, varsinkin silloin, kun on onnistumisia, Rehula toteaa.

- Ehkä meillä on semmoinen perinne, että olemme asianhoitajapuolue. Emme ole tottuneet uuteen tekemisen kulttuuriin, jota muissa puolueissa on enemmän, sanoo Kaunisto.

Tappion syiksi Rehula listaa myös sen, että keskustan perinteisillä alueilla pettymys puolueen toimintaan oli ilmeistä.

- Eikä meidän kampanjakaan tainnut ihan putkeen mennä.

Analyysi tärkeämpää kuin syyllisten etsintä

Juha Rehula ja Timo Kaunisto myöntävät, että hallitusvastuu tuo omat ongelmansa keskustan toimintaan. Puheenjohtaja Matti Vanhasen kaksijakoinen rooli puolueen johtajana ja ministerinä herättää keskustelua.

- Peruskannattajakunta toivoo, että nimenomaan puheenjohtaja Vanhanen näkyisi ja ottaisi enemmän asioihin kantaa. Ei ole helppo tilanne, kun on vastuunkantajapuolue, Rehula sanoo.

Mahdollisia henkilövaihdoksia keskustan johdossa Rehula ja Kaunisto kommentoivat varovasti.

- Varmasti niitä mietitään, keskustalla on vahva vaihtopenkki. Tärkeintä on kuitenkin analysoida tappio tarkkaan, Kaunisto toteaa.

- Se on puolueen sisäinen asia. Nyt tehdään töitä, töitä ja töitä, Rehula summaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme