Mainos
Mainos

Keskustan kenttä tukee Vanhasta presidentiksi

Keskustan järjestöväki kannattaa pääministeri Matti Vanhasen presidenttiehdokkuutta vuoden 2006 vaaleissa. Oman ehdokkaan tippuessa suurin osa kentästä tukisi toisella kierroksella mieluiten porvariehdokasta.

Pääministeri Matti Vanhanen on keskustan 25 järjestöjohtajan suosikki puolueen ehdokkaasi presidentinvaaleihin 2006. Sanomalehti Ilkan kyselyn mukaan miltei joka toinen kenttäjohtaja kannattaa Vanhasta ehdokkaaksi.

Pääministerin jälkeen vahvimman tuen saisi Esko Aho, joka oli paras ehdokas neljän henkilön mielestä. Yksittäiset puheenjohtajat ehdottivat myös puolustusministeri Seppo Kääriäistä, kansanedustaja Anneli Jäätteenmäkeä ja europarlamentaarikko Paavo Väyrystä.

Jos keskustan ehdokas ei kuitenkaan selviäisi vaalien toiselle kierrokselle, 25 puheenjohtajasta 14 liputtaisi porvariehdokkaan puolesta. Vain kaksi vastaajaa tukisi vasemmiston ehdokasta. Yhdeksän henkilöä ei löisi vielä kantaa lukkoon suuntaan tai toiseen.

Keskustan puoluejohto on pitänyt presidentinvaaleista käytävää keskustelua ennenaikaisena. Ehdokaskysymystä on mahdollisuus pohtia ensi lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme