Mainos
Mainos

Keskustan Korhonen: Kokoomus vaarantaa hallitusyhteistyön

Korhosen mukaan kokoomus on vältellyt vastuunkantoa Stora Enson Kemijärven ja Summan tehtaiden lakkauttamista koskevien kysymysten hoidossa. Myös opetusministeri Sarkomaa saa Korhoselta pyyhkeitä.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen katsoo, että kokoomuksen ministerien toiminta vaarantaa hallituksen tulevaisuuden. Kuusamossa puhunut Korhonen arvosteli erityisesti valtion omistajapolitiikasta vastaavan Jyri Häkämiehen ja opetusministeri Sari Sarkomaan toimintaa.

Korhosen mukaan puolueen kenttäväki on erittäin tyytymätön yhteistyöhön kokoomuksen kanssa. Hän arvioi, että "jos tämä kokoomuksen broileripolitiikka vielä jatkuu, on selvää, ettei hallitusyhteistyö jatku koko vaalikautta".

Korhosen mukaan kokoomus on vältellyt vastuunkantoa Stora Enson Kemijärven ja Summan tehtaiden lakkauttamista koskevien kysymysten hoidossa.

Alueiden ja elinkeinojen kehittäminen maanlaajuisesti ei Korhosen mielestä näytä olevan kovinkaan korkealla kokoomuksen politiikan asialistalla.

Keskusta ei Korhosen mukaan myöskään hyväksy opetusministeri Sari Sarkomaan toimintaa yliopistojen ja korkeakoulujen rakenteellisessa uudistamisessa. Se noudattaa hänen mielestään sosiaalidemokraattista ylhäältä ohjaamisen perinnettä ottamatta huomioon alueellisia näkökohtia.

Korhosen mukaan keskustalaisen kenttäväen on nyt ryhmittäydyttävä omien ministerien tueksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme