Mainos
Mainos

Keskustan Korhonen: Pakkolaina takaisin kunnille jo ensi vuonna

Pakkolainassa on kysymys kunnille takavuosina maksamatta jääneistä noin 500 miljoonan euron valtionosuuksista.

Keskustan uusi puoluesihteeri Jarmo Korhonen haluaa, että valtio maksaa ns. pakkolainan takaisin kunnille kokonaisuudessaan jo ensi vuonna eikä vasta vuonna 2008. Korhonen sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että tämä on myös keskustan kanta.

- Keskustalle on selkeää, että kuntien pakkolaina voidaan maksaa takaisin hieman nopeutetussa aikataulussa nyt, kun kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta on syntynyt yhteisymmärrys, Korhonen sanoo.

Pakkolainassa on kysymys kunnille takavuosina maksamatta jääneistä noin 500 miljoonan euron valtionosuuksista. Oppositio ryhtyi puhumaan "pakkolainasta", kun hallitus päätti jaksottaa rahojen maksamisen usealle vuodelle.

Keskustalainen alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen on ehdottanut jo aiemmin kaikkien loppurahojen maksamista ensi vuonna. Mannisen mielestä se voitaisiin toteuttaa verojärjestelmää rukkaamalla niin, että valtion verotulot vähenisivät, mutta menot eivät kasvaisi. Mannisen odotetaan ottavan asian esille myös edessä olevissa budjettineuvotteluissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme