Mainos
Mainos

Keskustan Korhonen pistäisi ay-rahat pannaan

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kieltäisi ay-liikkeen tuen puolueille, kertoo Verkkoapila. Vastaava rajoitus tulisi Korhosen mielestä ulottaa kaikkiin etujärjestöihin, joiden jäsenmaksut voidaan vähentää verotuksessa.

- Ammatti- ja muiden järjestöjen jäseniltään keräämät rahat on jatkossa käytettävä siihen, mihin ne on tarkoitettu eli edunvalvontatyöhön, Korhonen ehdottaa Verkkoapilan haastattelussa.

Aiemmin Korhonen on sanonut, että ammattiliittojen puoluetuki voisi olla mahdollista jatkossakin, kunhan se tukeminen tapahtuu avoimesti.

Nyt hänen kantansa on kuitenkin muuttunut. Syynä tähän on muun muassa liittojen jäseniltä tullut palaute. Monet rivijäsenet ovat kokeneet, että heitä on pidetty pimennossa siitä, että heidän jäsenmaksujaan on käytetty puoluetoimintaan.

Myös oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) sekä SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ovat ehdottaneet ay-liikkeen puolueille antamien tukien kieltämistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme