Mainos
Mainos

Keskustan Korhonen säilyttäisi presidentin valtaa

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ei pidä perustuslain uudistusta välttämättömänä.

Hän sanoo Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa sunnuntaina, ettei hänestä Suomen asemassa tapahdu mitään heikennystä, vaikka perustuslakia ei saataisikaan muutettua. Korhosen mielestä presidentillä pitää olla valtaa ulkopolitiikan johtamisessa.

- Keskustalla on puoluekokouksen päätös, että ulkopoliittista vallankäyttöä on uudistettava parlamentaariseen suuntaan. Tarkempaa määrittelyä liikkumatilasta ei ole.

Jos presidentiltä viedään valta pois, tulisi myös vaalitapaa muuttaa.

- Eduskunta voi valita vallattoman ja seremoniallisen presidentin. Kansan enemmistön mielipide on kuitenkin, että suurta muutosta presidentin valtaoikeuksiin ei pidä tehdä.

Korhonen ennustaa perustuslain uudistamisesta vaikeaa prosessia. Siitä kertoo jo se, että keskusta ja kokoomus kiistelivät toimikunnan puheenjohtajan paikasta. Mikäli kolme suurta puoluetta eivät saa aikaan yhteistä näkemystä, tulee perustuslaista eduskuntavaali- tai hallituskysymys, Korhonen povaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot