Mainos
Mainos

Keskustan Laaninen: Tuli toinen jytky

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kuvailee yllättävää käännettä varsin tutulla sanalla.

- Kyllä tämä oli uusi jytky, ei kai tästä muutakaan voi sanoa,

- Tämä on nyt uusi tilanne ja kaikkien on syytä tätä nyt kaikessa rauhassa miettiä. Meillä puoluejohto kokoontuu huomenna miettimään tilannetta, Laaninen kertoo.

Laanisen mukaan keskusta haluaa kuulla tarkemmin, mitä viestiä Kataisella on ja vasta sen jälkeen puolueen johto keskustelee jatkosta. Laaninen ei vielä halua arvioida sitä mahdollisuutta, että keskusta lähtisi hallitusneuvotteluihin.

- Nyt pitäisi mennä perustuslain hengen mukaisesti. Tässä oli yksi yritys koota hallitusta ja se epäonnistui. Nyt pitäisi palata sinne eduskuntaryhmiin ja ryhmien arvioida tilannetta. Perustuslain henki on se, että hallitus muodostetaan eduskunnan johdolla ja sitä pitäisi kunnioittaa, Laaninen muistuttaa.

Laaninen ei ota kantaa siihen pitäisikö hallitustunnustelijaa vaihtaa.

Sen sijaan hän muistuttaa yhä siitä, että keskusta kärsi pahan vaalitappion ja se kuuluisi oppositioon.

- Vaalitulos ei ole mihinkään muuttunut. Meidän kuuluisi jäädä oppositioon, mutta toki ymmärrämme, että tilanne on muuttunut ja meidänkin pitää uudelleen tilannetta arvioida.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme