Mainos
Mainos

Keskustan oppositio-ote ei miellytä

Tyytyväisyys keskustan oppositiopolitiikkaan on laskenut selvästi vuoden aikana.

Tuoreen kyselyn mukaan enää kolmannes suomalaisista on sitä mieltä, että pääoppositiopuolue on onnistunut politiikassaan hyvin tai melko hyvin. Vielä vuosi sitten puolet kansasta piti keskustan oppositiopolitiikkaa onnistuneena.

Keskustan omista kannattajista 59 prosenttia on tyytyväisiä puolueensa oppositiopolitiikkaan. Vuotta aiemmin vastaava luku oli 77 prosenttia.

Vajaa kaksi kolmasosaa suomalaista on sitä mieltä, että Paavo Lipposen johtama hallitus on onnistunut tehtäviensä hoidossa. Vuotta aiemmin luottamus hallitukseen oli hivenen suurempi. Hallituksen politiikkaan ovat yllättävän tyytyväisiä myös keskustan kannattajat, sillä he antavat hallituksen politiikalle lähes yhtä hyvät arvosanat kuin oppositiolle.

Suomen Gallupin tekemään puhelinkyselyyn osallistui 1399 suomalaista. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin. Suurin osa kyselystä tehtiin toukokuun lopulla ennen vihreiden eroa hallituksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot