Mainos
Mainos

Keskustan puheenjohtaja: Koulun aloitusikää ei syytä laskea

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki ei lämpene ehdotukselle laskea koulun aloitusikää. Hänen mielestään ajatusksen taustalla on työmarkkinapolitiikkaa, eli että lapset tulisi saada entistä nopeammin työelämään. Jäätteenmäki puhui tänään keskustanaisten edustajakokouksessa Kajaanissa.

-Teollisuus ja työnantajat haluavat, että peruskoulu aloitettaisiin vuotta nuorempana kuin nyt, Jäätteenmäki totesi ja kysyi, onko esitys tehty lapsen tarpeista lähtien. Hän muistutti, että kulttuureissa, joissa on varhainen koulun aloitusikä, äidit ovat kotona käymässä koulua lapsen rinnalla. Suomessa koulu taas tarkoittaa tiettyä itsenäistymisen astetta, ja lapsi huolehtii siitä itse.

-Koulun rinnalle meillä on rakennettu erinomainen esikoulusysteemi, joka on kehitetty vastaamaan juuri senikäisen lapsen tarpeita, Jäätteenmäki korosti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme