Mainos
Mainos

Keskustan puoluehallitus valitsee vt. puheenjohtajan

Keskustan puoluehallituksen työvaliokunta vahvisti tänään, että puolueelle nimetään vt. puheenjohtaja kesäkuussa Esko Ahon Harvardin-matkan ajaksi. Kesäkuun puolivälissä Kuopiossa pidettävä puoluekokous valitsee normaalilla tavalla puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Esko Aho tuskin saa puheenjohtajavaalissa vastaehdokasta, koska hän on ilmoittanut jatkohalustaan.

Keskustan vt puheenjohtajaksi on tungosta

Puoluehallitus nimeää puoluekokouksen koollaoloaikana kolmesta varapuheenjohtajasta yhden vt. puheenjohtajaksi. Päätös viedään puoluekokouksen vahvistettavaksi, jolloin varajohtaja saa tehtäväänsä tukevan selkänojan. Keskustan varapuheenjohtajien paikalle on tungosta. Tehtävään on tarjolla jo kymmenkunta henkeä.

Toistaiseksi ei vielä ole pohdittu sitä mahdollisuutta, ettei puoluehallituksen päätös kelpaisi puoluekokoukselle. Se johtaisi jonkinasteiseen "perustuslailliseen" kriisiin.

Aho on saanut eduskunnalta suostumuksen poissaoloon, joka kestää syyskuun alusta ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Puoluekokoukseen on tulossa normaaliin tapaan kansainvälisiä vieraita. Keskusta pyrkii saamaan paikalle Euroopan liberaalipuolueiden kattopuolueen ELDR:n ja samannimisen EU-parlamenttiryhmän edustajat. Tarkoituksena on keskustella EU-maiden Itävalta-boikotin purkamisesta.

Keskustan eduskuntaryhmä ja puheenjohtaja Esko Aho ovat vaatineet Itävallan hallituskokoonpanoa vastaan suuntautuvan mielenilmauksen pikaista lopettamista.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme