Mainos
Mainos

Keskustan Rantakangas kiirehtii tulvavahinkolain uudistusta

Rantakankaan mukaan vahinkojen korvaaminen venyy lähes vuoden päähän vahingon sattumisesta byrokraattisen arviointi- ja päätösprosessin vuoksi.

Keskustan varapuheenjohtaja kansanedustaja Antti Rantakangas kiirehtii tulvavahinkolain uudistusta Lapin tulvatuhojen vuoksi. Rantakankaan mukaan nykyinen laki on ajastaan jäljessä ja puutteellinen.

Rantakangas huomauttaa kannanotossaan, että esimerkiksi vahinkojen korvaaminen venyy lähes vuoden päähän vahingon sattumisesta byrokraattisen arviointi- ja päätösprosessin vuoksi. Viime kesän Pohjanmaan tulvavahinkojenkin korvaukset ovat tulleet maksuun vasta toukokuussa.

Toinen ongelma liittyy Rantakankaan mukaan korvattavien rakennusten määrittelyyn. Vahinkoja ei korvata yhtiömuotoisille kiinteistönomistajille. Viereisten rakennusten korvausperuste voi siis vaihdella samankaltaisesta vahingosta riippumatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme