Mainos
Mainos

Keskustan Rehula: Huostaanottoja liikaa

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula vaatii maahan huostaanottojen vähentämisohjelmaa. Hän korostaa kannanotossaan, että tutkimusten mukaan suomalaiset lapset ja nuoret uhkaavat jakaantua entistä jyrkemmin hyvin- ja pahoinvoiviin.

Rehula muistuttaa, että lastensuojelun avohuollon asiakkaita on lähes 80000. Ongelmien kärjistyminen näkyykin suurena huostaanottojen määränä. Kodin ulkopuolelle sijoitettuja lapsia on lähes 18000.

– Suomeen tarvitaan kiireellisesti lasten huostaanottojen vähentämisohjelma. Samalla lastensuojelun painopistettä pitää siirtää huostaanotoista ennaltaehkäisevään lastensuojeluun ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen, hän vaatii.

Keskusta esittää valtion ensi vuoden budjettiin korvamerkittyä rahaa lapsiperheiden kunnalliseen kotiapuun. Kotiapu olisi Rehulan mielestä konkreettinen keino tukea perheitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot