Mainos
Mainos

Keskustan Saarikko: Itä-Suomi jää syrjään myös näissä vaaleissa

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko on huolissaan Suomen jakaantumisesta kahtia myös äänestysaktiivisuuden suhteen. Erityisesti Saarikkoa huolettaa itäsuomalaisten passiivisuus äänestää, mikä on ollut havaittavissa jo useissa vaaleissa.

Saarikon mukaan äänestysprosentti on yksi esimerkki irrallisuuden tunteesta. Hän kysyykin, onko kukaan huomannut alueellista segregaatiota koko Suomessa.

– Äänestysprosentin alhaisuus näkyy erityisesti niissä osissa Suomea, jotka ovat kaikissa elintasomittauksissa alhaisimmalla tasolla. Yleensä niiltä alueilta on myös väestöä kaikonnut, Saarikko muistuttaa.

Näissä vaaleissa heikoimmin äänestivät pohjoiskarjalaiset. Saarikko itse on kotoisin Turusta.

Saarikon mielestä äänestysprosentin lasku kertoo laajemmasta osallisuuden puutteesta ja tulevaisuuden uskon rapautumisesta.

– Suomessa poliittinen osallistuminen on tarkoittanut myös sosiaalista osallistumista. Ääni on osoitus kuulumisesta johonkin, kokemusta merkityksellisyydestä - siis siitä, että minun äänelläni on jotakin vaikutusta ja väliä.

– Äänestysprosenttiin liittyy koko Suomea koskeva yhteiskunnallinen viesti. Kyse on maan sisäisestä yhteiskunnallisesta suvaitsevaisuudesta, Saarikko viestittää medialle lähettämässään tiedotteessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme