Mainos
Mainos

Keskustan Sipilä: Pakkoliitoksissa on kyse pelolla johtamisesta

Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kritisoi hallituksen toimia kuntien pakkoliitosasiassa.

Hallituksen ajama pakkoliitospykälä voisi koskea kaikkiaan noin 25:tä kuntaa suurten kaupunkien ympärillä.

Keskusta suunnittelee välikysymystä hallituksen kuntalinjasta

Sipilä kommentoi MTV Uutisille, että Suomessa olisi tarpeellisempaakin tekemistä kuin miettiä pakkoliitoksia.

-Hyvin erikoinen tilannehan tämä on. Ennen kuntavaaleja ainoat lupaukset hallituspuolueilta oli, että pakkoliitoksia ei tule ja että me saamme kuulla hallituksen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämismalli. Sitä ei saatu ja nyt tulevat pakkoliitokset, kritisoi Sipilä.

Sipilän mukaan luottamus johtamiseen on nyt vähäinen.

 -Jos joudutaan ottamaan pakkokeinot, niin silloin kyllä puhutaan pelolla johtamisesta ja silloin mennään vuosikymmeniä taaksepäin. Tämä on aivan tarpeeton keskuskelu. Nyt pitäisi puhua siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut saadaan uusittua, kommentoi Sipilä.

Sipilän mukaan keskustan omissa vaihtoehdoissa ei tarvita pakkoliitoksia.

-Pakko ei ole meidän keinovalikoimissamme. Me tarvitsemme nyt ison sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ja siihen olemme tarjonneet omaa vaihtoehtoamme.

Mallimme on se, että annetaan terveydenhuollon palvelut laajemmille harteille. Tehdään se parinkymmenen toimijan toimesta esimerkiksi sairaanhoitopiirien pohjalta, toteaa Sipilä. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot