Mainos
Mainos

Keskustanuorten sivuilla luvattoman helppo salasana – asiaa penkoneen Ylen toimia ihmetellään

Ylen Kioski-ohjelma sai vihiä Keskustanuorten verkkosivujen heikosta suojauksesta ja tunkeutui testimielessä nuorisojärjestön sivuille. Toiminta on herättänyt kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, kirjoittaa Ilta-Sanomat

Yle Kioski kirjoitti julkaisemassaan verkkojutussa, että Keskustanuorten sivuilla oli vielä eilen testitunnus, jonka salasana oli klassinen esimerkki liian helposta suojauksesta.

Ohjelman mukaan salasanan avulla Keskustanuorten nettisivuja pääsi muokkaamaan vapaasti. Lisäksi oli mahdollista lukea ja ladata satojen ihmisten yksityisiä henkilötietoja.

Listalta löytyivät Keskustanuorten jäseneksi pyrkineiden syntymäajat, puhelinnumerot, kotiosoitteet ja sähköpostiosoitteet.

Yle Kioskin tuottaja Antti Hirvonen kertoi Ilta-Sanomille toimituksen saaneen aiheesta juttuvinkin, joka haluttiin tarkistaa. Testin jälkeen Ylen toimittaja oli yhteydessä nuorisojärjestöön ja kertoi heille tietoturvaongelmasta.

Hirvosen mukaan Yle toimi tapauksessa journalistin ohjeiden mukaisesti ja halusi tuoda keskusteluun yhteiskunnallisesti merkittävän asian.

Keskustanuoret pahoitteli julkaisemassaan tiedotteessaan tietoturvaongelmaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme