Mainos
Mainos

Keskustassa pillastuttiin Sokoksen turkismyynnin lopettamisesta – Johtaja Lännen Medialle: Emme ole myyneet niitä 10 vuoteen

Tavarataloketju Sokos kertoi torstaina, ettei se hyväksy valikoimiinsa enää aitoja turkiksia tai turkissomisteita. Keskustan kansanedustajat Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä pillastuivat ilmoituksesta ja moittivat Sokoksen päätöstä populistiseksi ja kaksinaismoralistiseksi.

Miehet suosittavat kuluttajia asettamaan tavaratalon vaateosastot boikottiin, sillä heidän mielestään ”maailman eettisintä” turkistuotantoa ei tulisi ajaa alas.

Sokoksen myyntijohtaja Juha Thilman rauhoittelee ketjun ilmoituksesta syntyneitä reaktioita Lännen Median haastattelussa. Thilmanin mukaan kyse ei ole uudesta linjauksesta, sillä Sokos ei ole myynyt turkiksia ”enää varmaan kymmeneen vuoteen”.

– Nyt tätä on vähän tarkennettu niin, ettei myyntiin oteta niitäkään tuotteita, joissa on käytetty turkiksia somisteina, Thilman totesi Lännen Medialle.

Turkistuotteiden lisäksi Sokos luopuu jatkossa myös tuotteista, joihin on kerätty eläinkuituja aiheuttaen eläimille tarpeetonta kärsimystä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme