Mainos
Mainos

Keskustelu homojen kanssa rukoilemisesta jatkui myöhään iltaan

Keskustelu kirkon suhtautumisesta homoparien kanssa rukoilemiseen jatkui kirkolliskokouksessa kiivaana. Aamulla vähän ennen puolta kymmentä aloitettu täysistunto keskeytettiin kello 17. Pyydettyjä puheenvuoroja oli kuitenkin jäljellä niin paljon, että kokousta jatkettiin vielä kello 21.

Päätös asiasta jäi perjantain aamulle.

Käytettyjen puheenvuorojen perusteella kokouksen osanottajat edustivat neljää mielipidettä. Valiokunnan esitystä vapaamuotoisesta rukouksesta sekä kannatettiin että vastustettiin. Lisäksi puhuttiin sen puolesta, että homojen kanssa voidaan käydä kahdenkeskisiä sielunhoidollisia keskusteluja ja rukoilla heidän kanssaan, mutta parisuhteensa rekisteröineelle homoparille rukoushetkeä ei sallittaisi.

- Kirkossa ei voida laatia sellaisia käytäntöjä, joissa rukoillaan Raamatun sanan vastaisesti, sanoo kankaanpääläinen Keijo Rainerma, yksi eriävän mielipiteen allekirjoittajista.

Jotkut ovat pettyneitä esityksen laimeuteen.

- Olen esityksen takana, mutta henkilökohtaisesti olisin toivonut selkeämpää kädenojennusta homojen ja parisuhteensa rekisteröineiden suuntaan, sanoo Henrietta Grönlund Helsingistä.

Mietintöä pidettiin kuitenkin realistisena kompromissina, koska suhtautuminen homoseksuaalisuuteen jakaa kirkon jäseniä moneen leiriin.

(MTV3 - STT)

Katso Jouko Vähä-Koskelan juttu Turusta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme