Mainos
Mainos

Keskustelu viidennen ydinvoimalan rakentamisesta kiihtyy

Tällä viikolla on odotettavissa ratkaisuja lisäydinvoiman rakentamisesta. Taloussanomien tekemän kyselyn mukaan osa epävarmoista kansanedustajista on kääntymässä lisäydinvoiman kannalle. Uutispäivä Demari puolestaan kysyi piirijohtajien kantaa ydinvoimaan.

-

Kansanedustajista yli kolmannes ei toistaiseksi ole kertonut selvää kantaansa lisäydinvoiman rakentamiseen. Taloussanomien mukaan useimmat heistä ilmoittavat haluavansa tietoja Suomen energiahuollon kokonaissuunnitelmasta ennen oman ratkaisunsa tekemistä. Kuutisenkymmentä vastustaa ja saman verran kannattaa viidettä ydinvoimalaa.

Eri kyselyjen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että moni kansanedustaja on kääntymässä ydinvoiman kannalle, varsinkin jos samalla voidaan edistää kotimaisten biopolttoaineiden käyttöä. Taloussanomat kysyi tämänhetkistä kantaa ydinvoimala-asiaan niiden puolueiden kansanedustajilta, jotka tähän asti ovat olleet epävarmoja. Vajaasta sadasta kansanedustajasta noin puolet ei vieläkään halunnut kertoa kantaansa.

Uutispäivä Demari puolestaan kyseli piirijohtajien suhtautumista ydinvoimalakysymykseen. Valtaosa oli ydinvoimalan rakentamisen kannalla.

Ennen kuin kansanedustajat saavat ydinvoima-asian ratkaistavakseen on siitä tehtävä hallituksessa periaatepäätös. Valtioneuvoston on määrä päättää torstaina suhtautumisestaan Teollisuuden Voiman periaatepäätöshakemukseen. Jos hallitus torstaina ratkaisee kantansa viidennen ydinvoimalan rakentamiseen voi eduskunta äänestää siitä vielä ennen kesää.
(MTV3)

(Huomenta Suomi 15.01.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot