Mainos
Mainos

Kestiä voi tulla etsimään Vapepan kautta

Poliisi on tänäänkin antanut eilisen tavoin etsintähälytyksen kadonneen Karoliina Kestin noutamiseksi. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa on välittänyt etsintähälytyksen Tampereen alueen 15 hälytysryhmälle. Etsintä alkoi aamulla yhdeksältä ja on parhaillaankin käynnissä.

Paljolti mediahuomiota saanut Karoliina Kestin katoaminen on saanut kymmeniä ihmisiä kiinnostumaan vapaaehtoisesta Kestin etsimisestä. Facebookissa junailtu etsintä kuitenkin peruttiin, ja ihmisiä kehotettiin liittymään Vapepan etsijöihin, jotka toimivat viranomaisten ohjauksessa.

- Meillä oli eilenkin muutamia ihmisiä mukana, jotka eivät ole aiemmin olleet Vapepan toiminnassa mukana, kertoo Suomen Punaisen Ristin Hämeen valmiuspäällikkö Ari Saarinen.

Tuoreet kasvot ovat ilmoittautuneet myös lauantaina pidettävälle Vapepan etsintäkurssille. Saarinen pitää hyvänä sitä, että Facebookissa järjestetty etsintätapahtuma peruttiin, ja kiinnostuneita pyydettiin ottamaan yhteyttä Vapepaan.

Mieluiten kokeneita etsijöitä

Yleensä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmät koostuvat etsintäkurssin käyneistä ihmisistä. Hämeen alueen Tampereella järjestettävä kurssi on jo täynnä, ja varasijoillakin on jo viisi ihmistä. Vaikka etsintöihin osallistuvien on suotavaa olla etsintäkurssin käyneitä, mahtuu mukaan Saarisen mukaan myös kokemattomia henkilöitä.

- Viranomainen luottaa siihen, että meiltä tulee koulutettuja ja osaavia ihmisiä auttamaan, ja voidaan täyttää tämä avunpyyntö. Jos porukka koostuu pelkistä kouluttamattomista henkilöistä, ei osaaminen välttämättä riitä. Muutamia uusia tulokkaita kokeneiden etsijöiden joukkoon kuitenkin mahtuu.

Etsinnät jatkuvat todennäköisesti viikonlopun yli. Saarisen mukaan asiassa edetään päivä kerrallaan ja viranomaisten pyyntöjen mukaan.

Kestin etsintöihin halajavan kannattaa ottaa yhteyttä Tampereen Vapepaan. Ari Saarinen toivoo yhteydenottoja mieluiten sähköpostilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme