Mainos
Mainos

Ketjukolaritutkinta: Autoilijat eivät varaudu riittävästi turmiin

Tuoreen tutkintaselostuksen mukaan kuljettajilla on usein väärä turvallisuudentunne eivätkä he ole varautuneet riittävästi yllättäviin tilanteisiin moottoritiellä.

Onnettomuustutkijoiden mukaan autoilijat eivät varaudu riittävästi turmiin. Pääkaupunkiseudun kolarisuman tutkintaselostuksesta ilmenee, että kuljettajilla on usein väärä turvallisuudentunne eivätkä he ole varautuneet riittävästi yllättäviin tilanteisiin moottoriteillä.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta arvioi, että ennakointivirheiden ohella ketjukolarit aiheutuivat liian suurista tilannenopeuksista ja lyhyistä ajoväleistä. Monilta autoilijoilta oli jäänyt huomioimatta sään äkillinen muutos.

Tutkijalautakunnan poliisijäsen Pertti Mäkeläinen liikkuvasta poliisista muistuttaa, että kuljettajien tulisi huomioida keliolot ja muuttaa ajotyyliään niiden mukaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme