Mainos
Mainos

Kettukuolemista miljoonavahingot

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto arvioi, että kettujen rehuonnettomuuden korvaukset saattavat nousta jopa viiteen miljoonaan euroon.

Turkiseläinten kasvattajien liitto on kartoittanut Pohjanmaan kettukuolemien rahalliset menetykset.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry:n mukaan rehuonnettomuuden korvausmäärä saattaa nousta jopa viiteen miljoonaan euroon.

Rahalliset menetykset ovat nousseet alkuperäisestä arviosta, sillä kuolleitten kettujen joukossa on runsaasti siitoseläimiä. Eläimiä menettäneiden tarhaajien joukossa on myös sellaisia, joilla koko siitoseläinkanta on tuhoutunut.

Turkiskasvattajien järjestö on päättänyt, että laskelmat valtion mahdollisesta korvausosuudesta esitetään vasta tarkkojen tarhakohtaisten selvitysten jälkeen.

Liiton hallitus korostaa sitä, että veronmaksajien kukkarolla käydään niin vähän kuin mahdollista. Jos raaka-aineanalyysit osittavat, että katastrofin aiheuttaja on raaka-aineessa, siirtyy korvausvastuu siirtyy kokonaisuudessaan raaka-aineen toimittajalle. Analyysien tuloksia odotetaan tällä viikolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot