Mainos
Mainos

Keuhkoahtaumatauti hyvin yleistä tupakoivilla naisilla

Tiedot on kerätty kolmen viime vuoden aikana runsaasta sadasta terveyskeskuksesta ja työterveysasemalta, joilla on arvioitu yhteensä runsaat 3000 potilasta.

Jopa joka toinen tupakoiva nainen saattaa sairastua keuhkoahtaumatautiin. Filha-yhdistyksen työterveysasemilta ja terveyskeskuksista keräämien tietojen mukaan yli 25-vuotiaista naisista jopa 48 prosentilla keuhkojen toimintakokeen tulos oli poikkeava ja löydökset viittasivat keuhkoahtaumatautiin.

Tiedot on kerätty kolmen viime vuoden aikana runsaasta sadasta terveyskeskuksesta ja työterveysasemalta, joilla on arvioitu yhteensä runsaat 3000 potilasta. Heistä yli 25-vuotiaita naisia oli runsaat tuhat. Tietojen keruu jatkuu tämän vuoden loppuun.

Hankkeen vetäjän, apulaisylilääkäri Eva Kontulan mukaan tulokset ovat vasta suuntaa antavia.

- Niiden vakavuutta lisää kuitenkin se, että tämä sokko-otos on avoterveydenhuollosta.

Jo aiemmin on tiedetty, että naiset sairastuvat keuhkoahtaumatautiin helpommin kuin miehet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot