Mainos
Mainos

Keva: Asuntoeduista sovittu huolimattomasti

Kuntien eläkevakuutus myöntää, että johtajien asuntokulujen määrittäminen on ollut hyvin sattumanvaraista.

Kevan valtiovarainministeriölle eilen antamasta selvityksestä käy ilmi, että johtajien työsuhdeasunnoista on sovittu välillä vain suullisesti. Sopimukset on tehty milloin toimitusjohtajan, milloin hallituksen puheenjohtajan kanssa, eikä missään ole määritelty, millainen työsuhdeasunto saa olla.

Toimitusjohtaja Merja Ailuksen työsuhdeasunnon remontointi meni Kevan mielestä kuten kuuluukin, vaikka kulut nousivatkin suunnitellusta 100 000 eurosta kaksi- ja puolikertaisiksi eli yli hankintalain kynnysarvon.

Vastaisuudessa Keva aikoo olla enemmän yhteydessä verottajaan epäselvyyksien välttämiseksi. Myös johtaminen ja luontaisedut aiotaan selvittää.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ilmoitti eilen illalla eroavansa tehtävästään. Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty sanoi, että syynä ei ollut julkinen keskustelu Ailuksen työsuhdeauton ja -asunnon kohtuullisuudesta vaan luottamuspula.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme