Mainos
Mainos

Keva sai uuden toimitusjohtajan

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtajaksi nousee ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Merja Ailus. Kevan valtuuskunta valitsi keskustalaisen Ailuksen tehtävään äänin 19-10.

Valtuuskunnassa vähemmistöön jääneet SDP ja vasemmistoliiton edustajat arvostelivat, että jäsenkirja ohitti pätevyyden. He olivat ilmoittaneet jo pari viikkoa sitten Kevan hallituksessa, että paikalle olisi valittava Kevan nykyinen varatoimitusjohtaja Timo Viherkenttä.

Yhtiön edellinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen (kesk.) erosi tehtävästään heinäkuun alussa vaalirahakohun vuoksi.

Keva huolehtii kunta-alan henkilöstön työeläketurvasta ja sen rahoituksesta. Kevan sijoitusomaisuus oli syyskuun lopussa noin 24,1 miljardia euroa. Eläkkeitä se maksaa noin 2,8 miljardia euroa vuodessa.

Toistaiseksi on auki, milloin Ailus uudessa tehtävässä aloittaa.

Samoin on auki se, milloin STTK:lainen Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty valitsee uuden puheenjohtajan Ailukselta kesken jääneen kauden loppuun. Valinnan tekee ylimääräinen valtuusto.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme