Mainos
Mainos

Kevään halkovarastot myydään jo nyt

Pakkastalvi on kasvattanut polttopuun kysyntää ja klapikauppiaat kertovat myyvänsä nyt kevään varastoja tyhjiksi. Kovan kysynnän myötä polttopuiden hinnat ovat kivunneet ylöspäin.

Halkojen hintahaitari eri puolilla Suomea on suuri. Halvimmillaan irtokuutiollisen koivua voi saada kolmellakymmenellä eurolla, mutta paikoin hinnat huitelevat 70 eurossa.

- Puita menee niin paljon kuin ehtii tekemään. Uskoisin, että minulla varastot riittävät tammikuulle asti, kertoo polttopuita myyvä Veli-Pekka Vihanto.

Varhain alkaneet ja pitkään jatkuneet pakkaset ovat kasvattaneet omakotitaloissa asuvien sähkö- ja öljylaskuja. Puulämmitteisissä taloissa vastaavasti polttopuihin on tänä talvena palanut rahaa tavallista enemmän.

- Miehen kanssa arvioimme, että normaalisti pärjätään noin kahdeksalla kuutiolla halkoja, mutta tänä talvena puuta saattaa kulua jopa kymmenestä kahteentoista kuutiota, sanoo omakotitalossa asuva Katariina Tuominen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme