Mainos
Mainos

Kevään kalanistutukset käyntiin

Kevään kalanistutukset ovat alkaneet. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos istuttaa kevään aikana lähes puolitoista miljoonaa kalanpoikasta.

Nevanlohen vaelluspoikasia istutetaan tänä keväänä Kokemäenjokeen vajaat 120 tuhatta kappaletta. Määrä on pysynyt viimeisten vuosien aikana samana.

Vielä 1980-luvulla istutuskanta oli yli 200 tuhatta. Nyt lohikanta on elpynyt Kokemäenjoessa, joka tunnettiin aikanaan Selkämeren alueen merkittävimpänä lohijokena.

- Istutukset ovat ilman muuta vaikuttaneet suurelta osin. Tietenkin myös se, että Kokemäenjoen veden laatu on puhdistunut, Keijo Rantaperä sanoo.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos istuttaa kevään aikana yhteensä noin puolitoista miljoonaa kalanpoikasta Selkämeren, Saaristomeren ja Suomenlahden merialueille sekä Vuoksen vesistöalueelle. Istuttevat kalat ovat lohen, järvilohen, meritaimenen ja nieriän poikasia. Joessa ne eivät kauan viihdy.

- Niillä on vaellusvietti parasta aikaa, ja ne laskeutuvat mereen muutaman viikon sisällä, Rantaperä kertoo.

Viime vuoden sateinen kesä oli kalanviljelylle otollinen. Kalakanta sai kasvaa rauhassa, kun ylimääräiset kalastajat pysyivät poissa.

Hyvälaatuista lohta nousee yhä enemmän jokiin, mutta merellä kalasaaliin määrä ei ole noussut vielä vanhalle tasolle. Entinen kalastuskerhon puheenjohtaja odottaa jo tulevia saaliita.

- Näitä sitten vaan odotetaan isona takaisin, semmosina 5-15 kiloisina, Rantaperä sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme