Mainos
Mainos

Kevään lämpimin päivä: Kahdella paikkakunnalla yli 24 lämpöastetta – ensi viikolla viilenee

Äitienpäivän sää on ollut aurinkoisen lämmin lähes koko maassa. Kevään toistaiseksi korkeimmat asteet on mitattu tänään Mäntsälän Hirvihaarassa, jossa elohopea nousi Ilmatieteen laitoksen mittauspisteellä 24,4 asteeseen.

– Myös Hämeenlinnan Lammilla mitattiin tänään 24,2 lämpöastetta, mutta muilla mittausasemilla ei 24 astetta ylittynyt,  kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Huomenna maanantaina etelässä nautitaan vielä yleisesti yli 20 asteen lukemista. Huomenna siis tämän päivän lämpimät asteet voivat vielä rikkoutua.

Pohjoisessa kuitenkin jo viilenee.

– Viileä ilma ulottuu maan keskiosaan asti. Jyväskylän pohjoispuolella on jo alle 20 astetta yleisesti. Pohjoisessa on reilut 10 astetta, kertoo Jokela.

Tiistaina sää viilenee lisää pohjoisessa, jossa on enää reilut 5 lämpöastetta. Etelässä sää on vielä tiistaina yhtä lämmintä kuin maanantaina.

– Maan etelä- ja keskiosassa saattaa kuitenkin tulla jokunen sadekuuro, pohjoisessa sateita on jo enemmän.

Keskiviikkona kylmä säärintama kulkee maan eteläosan yli, mikä viilentää ilmaa alle 20 lämpöasteeseen.

– Loppuviikolla sää lämpenee, mutta runsastuvat sateet kylmentävät ilmaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme