Mainos
Mainos

Kevään UV-säteilyarvot voimakkaita

Kevään ultraviolettisäteilyarvot ovat koko Suomessa poikkeuksellisen voimakkaita. Voimakas säteily voi jatkua pitkälle kesään. Viimeksi yhtä korkeita UV-säteilyarvoja on mitattu vuonna 2005.

Professori Esko Kyrön mukaan säteily on voimakasta ennätyksellisen otsonikadon vuoksi.

— Arktiselle alueelle on tänä vuonna syntynyt voimakas otsonikato. Jos ilma leviää Suomen yläpuolelle, niin silloin UV-arvot nousevat jonkin verran normaalista, Kyrö kertoo MTV3:n Uutisille.

Normaalit UV-indeksit viiden-kuuden luokkaa. Nyt niihin on tulossa yhdestä kahteen yksikköä lisää. Kyrön mukaan UV-säteilyn määrä tulee ottaa huomion suojautumisessa, mutta mistään vaarallisista määristä ei puhuta.

— Jos suhteutetaan esimerkiksi etelämatkoihin, niin siellä puhutaan helposti yli 10 yksikön UV-arvoista. Suomen UV-arvot ovat vielä huomattavasti pienempiä arvoja kuin mitä ihmiset saavat etelänmatkoilla.

Otsonikerros ja pilvet ovat tärkeimmät UV-säteilyn vaimentajat.

(MTV3 - STT)

UV-säteilyuutinen ei liity Japanin ydinvoimaloihin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot