Mainos
Mainos

Kevään ylioppilaita yli 30 000

Ylioppilaaksi valmistuu tänä keväänä tarkalleen 32 512 abiturienttia. Uusista ylioppilaista ruotsinkielisiä on vajaat 2000 ja suomenkielisiä reilut 30 000. Naisia tänä keväänä valkolakin saavista on selvä enemmistö: valkolakki asetetaan noin 19 000 naisen ja 13 000 miehen päähän.

Ylioppilaskokeessa hylättyjä oli yhteensä noin 5,6 prosenttia kokelaista. Miehistä reputti 7,1 ja naisista 4,5 prosenttia. Ruotsinkielisten kokelaiden hylkäysprosentti oli 3,2 ja suomenkielisten 5,7. Suomenkielisistä kokelaista pojat reputtivat selvästi tyttöjä yleisemmin, mutta ruotsinkielisten osalta sukupuolten hylkäysprosentti oli lähes sama.

Kevään ylioppilaskokeiden lopulliset tulokset julkistettiin tänään, kun ylioppilastutkintolautakunta sai kaikki erikoistapaukset käsitellyksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot