Mainos
Mainos

Kevan hallituksen jäsen: Ylimmän johdon luontaisedut läpinäkyviksi

Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) hallituksen jäsen Päivi Niemi-Laine vaatii parempaa läpinäkyvyyttä ylimmän johdon luontaisetuihin. Niemi-Laineen mukaan palkitsemisten on oltava kohtuullisia, oikeudenmukaisia ja huolellisesti toteutettuja.

Niemi-Laine on myös Julkisten ja hyvinvointialojen liiton toimialajohtaja. Hän jätti kyseisen lausuman Kevan ylimääräisssä kokouksessa tänään aamulla.

Helsingin Sanomat kertoi alkuviikolla, että Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen työsuhdeasunnon verotusarvo oli laskettu väärin ja että auton hankinnassa oli mahdollisesti kierretty hankintasääntöjä.

Niemi-Laineen mukaan esiin tulleiden tietojen mukaan Kevassa on tehty virheitä, jotka ovat aiheuttaneet haittaa yhtiön julkisuudelle.

Niemi-Laine vaatii, että sisäisen tilintarkastuksen tulokset julkistetaan viipymättä, ja jos virheitä toimintatavoissa ilmenee, ne on korjattava välittömästi.

Ailus astuu julkisuuteen tiedotustilaisuudessa, jonka piti alkaa jo 9.30. Hallituksen kokous on kuitenkin venynyt eikä tilaisuus ole päässyt vielä alkamaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme