Mainos
Mainos

Kevät kukkii jo Turussa

Pitkään Etelä-Suomessa jatkunut lämmin sää on saanut luonnon näyttämään kevätpuoltaan. Muun muassa Varsinais-Suomessa on tehty erilaisia havaintoja ennen aikojaan kukkivista kasveista ja lintujen kevätlauluakin on jo kuultu.

Esimerkiksi lumikellot kukkivat parisen kuukautta etuajassa ja ilman nimensä mukaista valkoista peitettä maassa ainakin Turussa ja Tuusulassa. Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan Turussa pitäisi tällä viikolla olla keskimäärin 25 sentin syvyydeltä lunta. Tänään kuitenkin Varsinais-Suomessa nautittiin auringonpaisteesta, sinitaivaasta ja viiden asteen lämpötilasta.

Lauhan talven myötä sipulikukat puskevat pintaan turkulaisissa puistoissa, esimerkiksi krookukset ovat jo pinnassa.

Ruissalossa, Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan pihalla kukkii myös kiinantaikapähkinä.

Monien puiden ja pensaiden silmut näyttävät valmiilta vaihtumaan hiirenkorviksi. Osa linnuista sirkuttaa jo kevättä etelässä.

Lunta on pohjoisessa metri

Hyrynsalmella oli tänä aamuna eniten lunta, peräti 92 senttiä. Myös Kittilässä lunta riittää - 86 sentin paksuudelta. Etelän rannikko Porista Kotkaan on sen sijaan täysin lumeton.

Loppuviikostakaan etelään ei ole luvassa lunta, sillä loppuviikon sateet tulevat etelässä silkkana vetenä ja vain pohjoisessa lumena. Lämpötila on loppuviikosta joka päivä Jyväskylän eteläpuolella plussan puolella. Huomiseksi Ouluun luvataan pakkasta viisi astetta ja Kittilään 12 astetta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme