Mainos
Mainos

Kevät on täällä!

Kiurut, laulujoutsenet ja töyhtöhyypät ovat jo ehtineet lähes kaikkiin Suomen kolkkiin. Luonto-liiton kevätseurannassa nähtiin myös, että etelässä kukkivat jo leskenlehdet ja sinivuokot.

Etelän kukkien ympärillä lentelee sitruuna- ja nokkosperhosia sekä mantukimalaisia.

- Nyt kun kevät on päässyt vauhtiin, sitä ei pysäytä enää mikään. Kohta valkovuokot kukkivat, kirjosiepot saapuvat ja yhtäkkiä haarapääskyt lentelevätkin jo ympäri talojen nurkkia, sanoo kevätseurannasta vastaava Maria Hällfors.

Seuraava kevätseurantaviikonloppu on pääsiäispyhinä. Nyt vasta etelään ennättäneet kevään merkit levinnevät siihen mennessä jo selvästi pohjoisemmaksi. Etelässä puolestaan voi jo etsiä uusia keväisiä ilmiöitä, kuten sammakonkutua ja pesistään könyäviä siilejä.

Luonto-Liiton valtakunnallisessa kevätseurannassa tarkkaillaan yli 40 kasvi- ja eläinlajin ilmestymistä ja yleistymistä kevään aikana. Tiedot kerätään Luonnontieteellisen keskusmuseon tietokantaan. Lisää tietoa kevätseurannasta ja ohjeet omien havaintojen ilmoittamiseen saa osoitteesta www.kevatseuranta.fi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme