Mainos
Mainos

Kevät toi hirvivaaran

Kevään tulo on saanut hirvet liikkumaan talvialueilta kohti kesälaitumia. Liikenteessä nopeutta kannattaa pudottaa erityisesti hämärän hetkellä.

Tiehallinto muistuttaa autoilijoita jälleen hirvivaarasta. Kevään edistyminen on saanut hirvieläimet muuttamaan talvialueilta kohti kesälaitumia, mikä lisää hirvikolareiden riskiä.

Hirvieläinten kevätmuutto alkaa useimmiten huhti-toukokuun vaihteessa ja kestää useita viikkoja.

Tiehallinnon mukaan autoilijoiden kannattaa pudottaa ajonopeuksiaan erityisesti silloin, kun hirvien liikkuminen on aktiivisimmillaan eli hämärän hetkillä. Hirvet lähtevät liikkeelle jo ennen auringonlaskua ja kuljeskelevat aina aamupäivään asti.

Tilastojen mukaan kovavauhtiset hirvikolarit ovat tuhoisia. Karkeasti yleistäen voidaan arvioida, että yli 90 kilometrin tuntinopeudella hirveen törmäävä kuolee, 80 kilometrin nopeudella ajava loukkaantuu vakavasti ja 65 kilometrin nopeudella ajava ja turvavyötä käyttävä säilyy vammoitta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme