Mainos
Mainos

Kevätkylvöjä siunataan monessa pitäjässä

Kevätkylvöjen siunaaminen on yleistynyt viime vuosina. Oulun hiippakunnan mukaan siunaustilaisuuksien yleistymiseen on vaikuttanut muutama vuosi sitten hyväksytty Kirkollisten toimitusten kirja, johon lisättiin myös kylvöjen siunauksen kaava.

Lisäksi Eläkeliiton ja Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton paikallisosastot ovat olleet asiassa hyvin aloitteellisia.

Myös toukosiunauksen nimellä kulkeva tapahtuma muistuttaa, että ihminen on teknologiankin aikakaudella luonnon ja Luojan armoilla.

Kevätkylvöjen siunaaminen on vanha kirkollinen perinne, jonka alku juontaa juurensa keskiajan kirkolliseen elämään. Silloin oli tapana järjestää erityisiä rukouskulkueita pelloilla rukoussunnuntain ja helatorstain välisenä aikana. Jumalalta haluttiin pyytää hyvää vuodentuloa, jotta selvittäisiin seuraavaan kylvöön ja satoon saakka.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme