Mainos
Mainos

Kevätsiivous teetetään yhä useammin ammattilaisilla

Kevätaurinko on saanut jälleen suomalaiset kiinnittämään huomiota ikkunoiden ja kodin siisteyteen. Yhä useampi luottaa ikkunanpesussa ja kotisiivouksessa ammattilaisen apuun.

Syy siivouspalvelujen kasvaneeseen suosioon johtuu paljolti kotitalousvähennyksestä. Kevät on muutenkin siivousalan yrityksille vilkasta aikaa, sanoo SOL oy:n palveluesimies Pauliina Melamies.

– Kyllä meillä näkyy ihan selvää kasvua keväällä. Ikkunapesut lisääntyvät paljon, samoin säännöllisiä siivouksia tilataan enemmän, Melamies kertoo.

Työn osuudesta siivouksessa voi verotuksessa vähentää 60 prosenttia. Jos siivouksen hinta on esimerkiksi 30-40 euroa tunnilta, siitä jää maksettavaksi kotitalousvähennyksen jälkeen 12-16 euroa tunnilta. Tämä on madaltanut kynnystä ostaa palveluja ja siivousalalla. Kysynnän uskotaankin nousevan entisestään.

– Kyllä meilläkin sen on huomannut tässä vuosien varrella, että kasvua ja kysyntää on. Kotipalvelu ja kotisiivous ovat vaivatonta palvelua, jotka varmasti tulevat lisääntymään, Melamies arvelee.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on tänä vuonna 3 000 euroa henkilöä kohden. Kahden aikuisen taloudessa vähennys voi siis maksimissaan olla 6 000 euroa vuodessa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on vuodessa 100 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot