Mainos
Mainos

Kevättulvat alkoivat Etelä- ja Lounais-Suomessa

Säiden lämpiäminen on nostanut vedenpintoja nopeasti Etelä- ja Lounais-Suomen pienissä joissa. Myös Etelä-Pohjanmaalla Lapväärtinjoella jääpato kohotti vedenkorkeutta tänään yli metrin edellispäivästä.

- Tulvahuippu alueen joissa alkaa olla käsillä, kertoo johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta.

Esimerkiksi Sirppujoessa Varsinais-Suomessa virtaamat ovat kasvaneet voimakkaasti, ja joki on alkanut tulvia. Myös Lepsämänjoella ja Loimijoella alkaa olla tulva-alueita, joissa vesi on noussut tai on nousemassa alavimmille pelloille.

Etelärannikolla jokiin on ennustettu tavallista suurempia kevättulvia. Keskimääräistä runsaampia tulvia odotetaan muun muassa Vantaanjoelle, Porvoonjoelle ja Mustijoelle. Vantaanjoella tulvahuippu saavutetaan tämänhetkisen ennusteen mukaan 5.-14. huhtikuuta

Seuraavien päivien lämpötila ratkaisee tulvahuipun ajankohdan. Lähipäiviksi ennustetut sateet saattavat nostaa vedenpintoja hyvinkin nopeasti. Toisaalta sään kylmeneminen pääsiäisen jälkeen voi jarruttaa nousua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot