Mainos
Mainos

Kevyelle liikenteelle uudet kiistellyt liikennesäännöt

Liikenneministeriön tavoitteena on saada voimaan kesäkuun alusta alkaen kevyen liikenteen uudet liikennesäännöt. Liikennevaliokunta antanee muutosta puoltavan lausunnon huomenna. Asiasta on herännyt kiivas keskustelu puolesta ja vastaan.

Kevyen liikenteen liikennesääntöuudistuksessa hiertää eniten polkupyöräilijöiden uusi väistämissääntöehdotus: esityksen mukaan pyöräilijän on väistettävä myös vasemmalta tulevia ajoneuvoja, jos pyöräilijä käyttää pyörätietä.

Pyöräilijä on kuitenkin tasavertainen muun ajoneuvoliikenteen kanssa, jos pyörätietä ei ole. Poliisi arvioi uuden säännön sekoittavan sekä autoilijan että pyöräilijän ajatukset.

Lakimuutosta vastustavat muun muassa Liikenneliitto, eräät kuntourheilujärjestöt sekä hallituksessa vihreät ja vasemmisto. Lakimuutoksen kannalla ovat liikenneministeriö, Liikenneturva ja Suomi Pyöräilee ry.
(MTV3/Kari Hippi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme