Mainos
Mainos

KHO antoi oikeuden tv-luvattomien numeroihin

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut tietosuojalautakunnan päätöksen, jolla telehallintokeskukselta evättiin tv-luvattomien ihmisten henkilötietojen yhdistäminen Helsingin Puhelin Oy:n numeropalvelurekisteriin.

Tietoja olisi käytetty puhelinkampanjassa. Telehallintokeskus oli tätä ennen järjestänyt kirjekampanjan ihmisille, joitten epäiltiin katselevan televisiota ilman lupaa. Puhelinkampanjan tarkoitus olisi ollut tavoittaa vielä ne, joita kirjekampanja ei herättänyt.

KHO:n mukaan rekisterin muodostamiseen oli painava syy, koska lain mukaan television käyttämiseen tarvitaan lupa ja telehallintokeskuksen on tätä valvottava. Rekisteröinnillä ei myöskään vaaranneta ihmisten yksityisyyttä tai oikeuksia.

Puhelinkampanja voidaan lisäksi kohdistaa "luvattomiin" talouksiin ja toisaalta se vähentää kiusallisia tarkastuksia koteihin. Päätös rekisteristä palautetaan uudelleen tietosuojalautakunnan käsittelyyn.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme