Mainos
Mainos

KHO: Helsingin sosiaalijohtajaa pätevä virkaansa

Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen on korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) mielestä pätevä virkaansa.

KHO toteaa antamassaan ennakkoratkaisussa, että sosiaalijohtajan tehtävät ovat hallinnollisia, eikä niihin kuulu sosiaalihuollon työtä.

Näin Voutilaisen teologian alan ylempi korkeakoulututkinto riittää pätevyydeksi sosiaalijohtajan virkaan. Tehtäviin ei KHO:n mielestä tarvita alan ammattijärjestön vaatimia sosiaalialan opintoja.

Helsingin kaupunki valitsi Voutilaisen sosiaalijohtajaksi maaliskuussa 2006, ja sen jälkeen päätöstä on puitu oikeussaleissa.

Valintaa on vastustanut sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, joka valitti Voutilaisen valinnasta hallinto-oikeuteen. Talentian mielestä sosiaalijohtajan tehtävät eivät ole pelkkää hallinnon pyörittämistä.

Lisäksi viraston päällikön pitää edustaa virastonsa korkeinta sosiaalialan asiantuntemusta. Tätä ei teologian tutkinto Talentian mielestä tuo.

Samaa mieltä oli Helsingin hallinto-oikeus viime vuoden huhtikuussa. Se piti Voutilaista epäpätevänä sosiaalijohtajaksi ja siten hänen valintaansa viraston päälliköksi laittomana.

Helsingin kaupunki piti kuitenkin itsepäisesti kiinni Voutilaisen valinnasta ja valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme